4 Temmuz 2007 Çarşamba

Saydam Monitörler

Saydam Monitör Ekrana bakınca monitörüzün arkasını görmek herhalde kimsenin hayır diyemeyeceği bir özellik olurdu. Koskoca Microsoft 5 yıl beklediği işletim sistemini bile saydam pencereler üzerinden pazarlıyorsa bu iş gerçekten insanların ilgisini çekiyor olmalı.

İşte size abartılmış bir saydamlık. Ama resmini gördüğünüz ekrana saydam denildiğine bakmayın. Teknolojik olarak bir yenilik söz konusu değil. İlk bakışta saydam bir monitör var hissi uyandırıyor. Ancak durum haliyle ilüzyondan ibaret.

Elinde bir fotoğraf makinesi olan herkes bunu yapabilir. Yapmanız gereken ekranı yerinden kaldırıp, arkasındaki sahnenin resmini çekmek sonra bunu masaüstünüzde duvar kağıdı olarak ayarlamak. Belki resmi biraz sağından solundan kırpmak gerekir ama tüm işlem bundan ibaret. Her ne kadar bakış açısı değiştikçe görüntü gerçekten uzaklaşsa da bu numara ile arkadaşlarınızı küçük bir şaşkınlığa düşürmeniz mümkün.

Bu tür ekranların bir albümüne
buradan ulaşabilirsiniz.

Tabi bununla da yetinmeyenler var. Niçin ekranımız hareket ettirdiğimizde de saydam olmasın?

Bu da muhtemelen kameranın arkasına takılı bir kameranın masaüstünün üzerinde yayın yapmasıyla elde edilmiş.

1 yorum:

www.gomleksizoglu.com dedi ki...

ya o videodaki şey sanırım blue screen dedikleri yöntem ile yapılmış. Videolarda kullanılan bir yöntem. Hani bir adamın arka planına başka bir video koyarlar ya. onlar da o şekilde yapılıyor. Arka plan belli bir renkle kaplanıyor ve video çekiliyor. daha sonra bilgisayarda o tek renk verilen başka bir video ile dolduruluyor. Sanırım burada da aynı yöntem kullanılmış. Yoksa video kamera ile o kalitede bir görüntü yakalamak zor gibi :) Ya da videoLan player'ın play on background özelliği kullanılarak yapılmış olabilir :)