16 Temmuz 2007 Pazartesi

Gmail'de Çoklu E-Posta ve Süzgeç ile Yeni Kullanım İmkanı

Gmail hesabınızda birden çok email adresi kullanmak mümkün.

Örneğin 1999levent@gmail.com adlı bir mail adresiniz var.

Bu hesabınız,

1999levent+kaydol@gmail.com
1999levent+yazilim@gmail.com
1999levent+spam@gmail.com

gibi mail adreslerine atılan mesajları alma yeteneğine sahip.

Ancak bu adrese atılan postalar yine de inbox'unuza düşüyor. Ama bunun da çözümü var.

Öncelikle Gmail'de bir etiket yaratın. Örneğin "kaydol" adında. (Üstteki "Ayarlar" linkine tıklayıp "Etiketler" bölümünden yaratabilirsiniz)

Ardından bir süzgeç oluşturun. ("Ayarlar" linkinden "Süzgeçler" bölümüne girin. "Yeni Süzgeç Oluştur"a tıklayın ve kutulardan "Kime" kutusuna kullanacağınız mail adresini (Örneğin 1999levent+kaydol@gmail.com) yazın.

İleri tuşuna basın ve sonraki adım olarak "Etiketi Uygula" listesinden yarattığınız etiketi seçin.

Ardından "Süzgeç Oluştur" düğmesine basın böylece işlemi tamamlamış olacaksınız.

Süzgeç oluştururken farklı seçenekler yapmanız da mümkün. Örneğin bu postayı yıldızlayabilir, başka adrese yönlendirebilir, direkt arşivleyebilir veya silebilirsiniz.


Bu çoklu adresler işinize pek çok konuda yardım olacaktır.
Örneğin adresinizi güvenemediğiniz bir siteye verirken bu şekilde bir süzgeç yaparsanız bu adrese gelen tüm postaları otomatik olarak silme şansınız olacak.

Hatta böyle özel bir adres kullanarak kimin size spam yolladığınız bulma şansınız dahi olacak. Örneğin 1999levent+lkaspu09809123@gmail.com adında rasgele üretilmiş bir adrese spam mail geliyorsa demek ki bu adresi verdiğiniz site bir spam kaynağıdır.

Bunun yanında postalarınızı daha düzenli bir halde saklamanıza imkan tanıyor. Örneğin düzenli posta gelen bir siteye üye olurken postaların otomatik olarak kategorize edilmesi şansınız olacak.

Hiç yorum yok: