24 Temmuz 2007 Salı

Online Akış Şeması Çizimi

Organizasyon yapısı, algoritma, planlama, görev dağılımı ve bunun gibi pek çok konu için kullanılabilecek flowchart yani akış şeması (akım şeması, akış diyagramı olarak da adlandırılıyor) çizimi için online bir hizmet Cumulate Labs tarafından sunuluyor.

http://www.cumulatelabs.com/cumulatedraw/ adresinden üstteki "Click Here To Draw" düğmesine basarak gelişmiş bir editör arabirimine geçerek tasarımlarımızı yapabiliyoruz.

Site sadece akış şeması değil aynı zamanda çizim yapma olanağı da veriyor. Örneğin yerleşim planı, kroki, illüstrasyon gibi amaçlarla da kullanabilirsiniz.

Hizmette çabuk kullanım için basit geometrik şekiller (dikdörtgen, üçgen, paralelkenar, yamuk, vb.) olduğu gibi sektöre özel şekiller de mevcut. Oklar, akış şeması elemanları, Windows ve Mac arabirim nesneleri, mutfak, mobilya, elektronik elemanları da var. Nesneleri koymak için soldan tutarak ekran içine sürüklemeniz yeterli.

Çizgi kalınlıkları, doldurma efektleri, zoom, gibi özellikleri ile bu konudaki profesyonel yazılımları aratmıyor. Nesnelerin boyutlarını elle ayarlayabildiğiniz gibi rakamlarla kesin çizimler de elde edebilirsiniz.

Kutuların içine çift tıklayarak yazı eklemek de mümkün.

Tasarımlarınızı çeşitli formatlarda kaydedebilirsiniz. Bu formatlar arasında JPEG, PNG ve SVG bulunuyor. Ayrıca geliştirme aşamasında PDF ile kaydetme seçeneği de sunulmakta.

Sistemin küçük bir dezavantajı dosyaları online olarak saklayamamak. Ama IE için MMD, Firefox için FFD formatında kaydettiğiniz dosyaları daha sonra düzenlemek için tekrar kullanabilirsiniz.


Aşağıdaki resme tıklayarak arabirimi görebilirsiniz:

Hiç yorum yok: