23 Ağustos 2007 Perşembe

Yetişkinlere Oyuncak: Gadget

Pek çok blogda gördüğünüz ve genellikle "çok ilginç", "çok eğlenceli" ve bunun gibi tanımlamalar ile listelenen ve çoğunlukla özel bir kullanım amaçlı araç, alet, ve bunun gibi nesnelere gadget deniyor. Türkçe'ye tam olarak karşılamasa da aygıt diye çevirebiliriz sanırım. Gizmo olarak adlandıranlar da mevcut.

Hani şu elinize aldınız mı işlevini görmek isteyeceğiniz, biraz zorlayacağınız, şaşıracağınız veya çok gereksiz bulacağınız türden olanlar.

Özel bir veya birkaç işleve sahip olduklarından kimisine faydalı, kimisine eğlenceli kimisine de gereksiz gelmesi gayet normal. Ama tam da buna ihtiyacım vardı diyeceğiniz en az birkaç ürünü bulabileceğiniz sanıyorum.

"Lambalı terlikleri" görünce böyle bir yazı yazmanın şart olduğunu kavradım. Bu tür gadgetları tek tek buraya geçmektense bir liste halinde konuyla ilgili siteleri vermek daha mantıklı diye düşünüyorum.

Neler mi var bu sitelerde? İnsan vücudu şeklindeki bıçaklıktan USB kapı zillerine, sağını solunu çektiğinizde bir fonksiyon çıkan koltuklardan bir çubuk boyutuna küçülen portatif ızgaralara kadar pek çok gadget mevcut.

Alıcısı olmasanız da bakıcısı olmanın tadını çıkartın.

Gizmodo.com
Coolest-Gadgets.com
I Want One Of Those.com
Engadget.com
ThinkGeek.com
GadgetUniverse.com
Gadgets-Reviews.com
Convenient Gadgets.com
GadgetShop.com

Hiç yorum yok: