14 Ağustos 2007 Salı

Javascript Sürükle&Bırak APIleri

Web uygulamalarınıza drag&drop denilen sürükle bırak özelliği katmak isterseniz derin DHTML bilgisine ihtiyaç duymadan aşağıdaki apilerden istediğinizi kullanabilirsiniz.

Programların nasıl çalıştığını görmek için demo linklerini takip edin.

Walter Zorn Sürükleme yanında bir çok işlev sunuyor. Çoğaltma, transparanlaştırma, bir pozisyona hareket ettirme, boyutlandırma gibi özellikler bunlardan bazıları. Komutlar basit, kullanımı kolay, API dosyası küçük.

DHTML Goodies Farklı işlevler için farklı apiler mevcut. Linkteki sayfada demo linklerine tıklayarak örnekleri inceleyebilirsiniz. Sürükleme yanında sürüklenen nesneleri sıralayabilen ve ızgaraya yapışan apiler mevcut. API dosyaları küçük.

Yahoo UI Library Kapsamlı bir API. Kullanımı öncekiler kadar basit değil ancak geniş bir döküman kaynağı var. API dosyası büyük. Sağda Examples bölümünden örnek apileri ve kodlarını görebilirsiniz.

BrotherCake Belirli bir alanda sürüklenen kutuları otomatik sıralayabilen kullanımı basit ve küçük boyutlu bir API. Bir örneği hemen soldaki menüde görebilirsiniz. "More demos" bölümünden daha fazla örneği inceleyebilirsiniz.

Javascript Frameworkleri hakkındaki yazımda bahsettiğim frameworklerden bazıları da sürükle bırak desteği sunuyor.

Hiç yorum yok: