10 Ekim 2007 Çarşamba

Winamp 10 yaşına Bento İle Giriyor

Eskiden alternatifi dahi olmayan, 2.x serisi ile neredeyse herkesin kullandığı, daha sonra AOL tarafından satın alınan ve 3.x serisi ile büyük hayal kırıklığı yarattıktan sonra 2+3 özelliklerini birlikte barındırdığı lanse edilerek 5 adında yeni nesli piyasaya sürülen Winamp artık 10 yaşında.


10. yaşında Bento adı verilen yeni arabirimi de kullanıma sunan Winamp yeni özellikler eklemeye devam ediyor.


Bento Ekran Görüntüsü


Yukarıda bir ekran görüntüsünü gördüğünüz Bento arabirimi tek pencere arabirimi mantığı ile çalışıyor. Yani klasik veya modern arayüzler gibi Playlist, Equalizer, Media Library pencerelerini sürükleyip istediğimiz yere yerleştiremiyoruz.


Big Bento ve Bento olarak gelen yeni arayüzde ince uzun bir pencerede oynatıcı düğmeleri, dosya bilgileri ve playlist bulunuyor.
İstenirse medya kütüphanesi, video ve tarayıcı özellikleri bu ince pencerenin altında ama yine bütünleşik bir biçimde açılıyor. Big Bento ile Bento'nun arasındaki fark düğme, yazı gibi pencere içindeki öğelerin boyutları. Yukarıda gördüğünüz normal Bento.


Yine Modern arayüzlerde olduğu gibi renk temaları uygulamak mümkün.


Bunun yanında çalınmaya başlayan dosyaların isimlerini bir kutu içerisinde haber veren bir özellik de eklenmiş. Bu daha önce bir eklenti ile kullanılabiliyordu. Bir süre önce eklenen album art özelliği Bento'da dosya bilgileri penceresinde otomatik olarak gösteriliyor.


Tüm değişikliklerin listesini buradan okumanız mümkün.


Programı resmi sitesi olan www.winamp.com veya bu adresten indirebilirsiniz.

Hiç yorum yok: