7 Ekim 2007 Pazar

IE7 Yüklemesi İçin Artık WGA Denetimi Yok

Internet Explorer 7Önce sadece Vista'da olacak denilen, sonra Windows XP ve 2003'te de çalışacak şekilde çıkarılan web tarayıcısı Internet Explorer 7 şimdi de Windows Orjinal Yazılım denetimi gerektirmeden yayınlanmaya başlandı.


IE6'dan uzun süre sonra çıkan ve piyasanın tek hakimliğinden Firefox'a rakip durumuna düşen IE7 artık orjinal olup olmadığına bakmadan korsan Windows sistemlerine de kurulabilecek.


Microsoft bu uygulamayı başlattığında yasal kullanıcılar için bir ödül olarak lanse etmişti. Ayrıca bu sistemin çok güvenli olduğu ve korsan ile mücadelede önemli bir adım olduğu da belirtiliyordu. Ancak IE7 çıktıktan bir kaç gün sonra WGA denetiminin kırıldığı çeşitli sitelerde yayınlanmıştı.


Yeni açıklamada bunun kullanıcılar için en iyisi olduğu belirtiliyor. Güvenlik özelliklerinden herkesin yararlanmasını istediklerini belirtmişler.


IE7 eksiklerine rağmen pek çok yeniliği barındırıyor. En çok göze batan sekme ile tek pencerede bir çok sayfanın açılması olsa da, saydam PNG ve ClearType desteği ile yeni özellikleri bünyesine eklemiş oldu. Ayrıca güvenlik için phishing filtresi gibi bazı araçlar da eklendi. ActiveX denetimleri için de bazı sınırlamalar getirildi.


Microsoft tarayıcı pazarını toptan bırakmak istemiyor olmalı ki bu olanağı herkese tanıyor. Çok yakın zamanda IE6 kullananların tamamının IE7 kullandığınız görebiliriz. Bir diğer yanı ise Microsoft'un IE'deki açıklar nedeniyle çok eleştirilmesi.
IE8 çalışmalarının başladığı da söyleniyor. Bu durumda zaten IE7 üzerinde ısrar etmenin bir anlamı olmayacak.


Son olarak, IE7 kurduysanız veya kuracaksanız ayrıntılarını bu yazıda tanıttığım eklentiyi kurmanızı tavsiye ediyorum.

Hiç yorum yok: