16 Ekim 2007 Salı

Hatebook Hasımlara Sosyal Ağ

HatebookFacebook'ta tüm dostlarınızı buldunuz da düşmanlarınız ne olacak diye düşündünüz mü? Hatebook sizi bu dertten kurtarıyor. En azından artık kara kara düşünmenize gerek yok. Hatebook, Facebook'u bir hayli andıran hatta renk dışında neredeyse kopya diyebileceğimiz bir site. Küçük bir fark da Hatebook'a dostlarınızı değil düşmanlarınızı eklemeniz. En azından friends yerine enemies diye geçiyor. Kimi ekleyeceğiniz size kalmış.


Facebook ile dalga geçilen sitede neredeyse her şey absürd, en azından Facebook'la karşılaştırdığımızda.


Facebook'taki profil değişikliklerine gossip (dedikodu, mesajlara junk mail, diye uzayıp giden bir zıtlık mevcut.


İlgi alanlarına sevdiğiniz değil sevmediğiniz hatta nefret ettiğiniz şeyleri yazabiliyorsunuz.


Bir diğer özellik ise posta kodu ile Google haritası üzerinde gösterilmeniz (Türkiye için çalışmıyor) Böylece civardaki düşmanlarınızı görebiliyorsunuz. Haritada gösterilmesi için de flash avatarınızı hazırlayabiliyorsunuz. Bunun adı da hatebuddy.


Adres bilginizi girmeniz zorunlu ama tepede bir uyarı ile düşmanlarınızdan saklanmak için yanlış adres girmeniz öğütlenmiş.


Relationship status bilgisi olarak loser, sucker, player gibi tanımlamalar yapabildiğiniz gibi, iş tanımına umutsuz ev kadını, böcü, Paris Hilton ve prenses gibi şeyler seçebiliyorsunuz.


Sitenin bir diğer yanı ise sürekli Facebook ve yaratıcısı Mark Zuckerberg'e taş atılıyor olması. Facebook'un pek çok özelliği ile dalga geçildiği gibi burası daha iyi havası da estiriliyor. Bush, Cheney ve türevi politikacılar da nasibini alıyor. Örneğin sitede Sarkozy nickli bir üye Chirac'ı nefret fotoğrafları arasına eklemiş bile.


Hatebook Türkiye'de yaygınlaşırsa kapattırmak için sıraya girecekler olacağına şüphem yok.

Hiç yorum yok: