5 Ekim 2007 Cuma

iGoogle Google Desktop Widgetlarına Kapılarını Açtı

GoogleGoogle'ın özelleştirilebilir başlangıç sayfası iGoogle artık Google Desktop widgetlarını da gösterecek. Google Desktop 5.5 Beta ile gelen özellilk sayesinde bilgisayarında Google Desktop yüklü kullanıcılar hiç bir ekstra kuruluma gerek kalmadan, kurulu olmayanlar ise sadece bu widgetı gösterecek bir Google Desktop versiyonu ile kullanabilecek.

iGoogle kısıtlı ve çok geniş işlevi olmayan bir widget kütüphanesine sahipti. Google Desktop widgetları ise daha geniş bir yelpazeye sahip. Bunun yanında bilgisayarda çalışmasının avantajı ile web sayfalarının erişimi olamayacağı bilgisayar özelliklerine de web sayfası içinden ulaşmak mümkün olacak. Örneğin bilgisayarınızın ses seviyesi, wireless durumu, müzik oynatıcısı gibi özellikler iGoogle sayfasından elinizin altında bulunacak.

Bunun için yapmanız gereken Widget Dizinini ziyaret etmek ve istediğiniz widget altındaki Add This düğmesine tıklamak.

İsterseniz Google Desktop'u da indirebilirsiniz. Yok indirmek istemiyorsanız widgetı ekledikten sonra kısıtlı Google Desktop versiyonunu da kurabilirsiniz.

İki ürünün birleşmesi iki ürün adına da güzel bir gelişme. Google'ın neden büyük olduğunu açıklamak için de yeni bir örnek.

Hiç yorum yok: