24 Ekim 2007 Çarşamba

Üretkenlik İçin Harika Bir Program PowerPro

Daha önce küçük ve işlevli programları çok beğendiğimi belirtmiş bu tür programları bulabileceğiniz siteleri bu yazımda tanıtmıştım.


Ücretsiz olan PowerPro bilgisayar kullanımınızı tamamıyla değiştirebilecek bir uygulama. Pek çok programın işlevini bünyesinde tutmasına rağmen sistem kaynaklarını tüketmeden çalışan programı bu adresten indirebilirsiniz. Kurulumu biraz karışık ama tümüyle özelleştirilebilir olmasının bir etkisi.


Program temel olarak bar denilen çubuklardan ibaret. Çubuklara düğmeler eklemek ve bunlara çok çeşitli komutlar atamak mümkün. İster program kısayolları, ister sistem özellikleriyle ilgili komutlar atanabilir. Bu düğmelerin sağ, sol veya orta tıklanmalarına da farklı komutlar atayarak yerden tasarruf edilebilir.


Programın güzelliği ise atanabilecek komutlarda. Örneğin başka bir program penceresini sürekli üstte kalacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Veya sadece başlık çubuğuna yuvarlayabilir, görev çubuğuna yollayabilir, kapatabilirsiniz. Çeşitli komutları belirli zaman aralıklarıyla çalıştırabilirsiniz. (Buna mouse hareketleri de dahil) Kısacası masaüstü için makro yazmaya benziyor.
Masaüstü profilleri oluşturup çeşitli çalışma alanları tanımlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok: