23 Kasım 2007 Cuma

Televizyonunuza Bir Çok Cihaz Mı Bağlıyorsunuz?

Televizyonlara artık DVD oynatıcı, uydu alıcısı, oyun konsolu, bilgisayar ve bunlar gibi pek çok alet bağlanabiliyor. Yeni TV'ler bir kaç çıkış desteklese de port sayısı sonsuz değil. Üstüne üstlük TV'nizde tek girişiniz varsa sürekli kabloları söküp takmakla uğraştığınızı ve buna sinir olduğunuzu tahmin etmek güç değil.

Bu nedenle RCA Switch (RCA selector de deniliyor) adı verilen ürünleri kullanmak bizi çok büyük zahmetten kurtarıyor. Açık söylemem gerekirse bu tür ürünler Türkiye'de nerede bulunabilir pek bilemiyorum. Belki bazı alışveriş sitelerinde veya Karaköy Selanik çarşısına bakılabilir. Ama isterseniz bu sayfadaki talimatları takip ederek kendi RCA anahtarınızı yapabilirsiniz. RCA girişlerini temin etmek çok kolay. Bir de düzgün switch bulduktan sonra yapmanız gereken sadece basit lehim işleri.

Anahtarların bir kaç resmini görmeden önce nasıl kullanabileceğimizi anlatayım. TV'ye yayın yapmasını istediğiniz cihazları RCA switch'e RCA kablolar ile INPUT noktalarından bağlıyorsunuz. Ardından RCA switch'in OUTPUT'unu TV'ye bağlıyorsunuz. Ardından switch üzerinde 1/2/3/... bağlantısını seçerek TV ile o cihaz arasındaki bağlantıyı kurabiliyorsunuz. Artık tek tek kablo sökmeniz gerekmiyor sadece anahtar ile bağlantı noktasını belirlemek yetiyor. Eğer TV'nizde RCA girişi yoksa RCA Scart adaptörü ile de bağlamak mümkün.

İşte bir kaç RCA switch örneği:

Hiç yorum yok: