10 Aralık 2007 Pazartesi

LEGO Digital Designer Anıları Tazeliyor

LEGO pek çok çocuğun elinin değdiği ve benim de faydalı bulduğum bir oyuncak türü. Tabi belli bir yaştan sonra oyuncaklar ile ilişkimiz kesiliyor.

Ancak LEGO'nun bir süredir geliştirmekte olduğu Digital Designer ile anıları tazelememiz mümkün. Gayet basit bir üç boyut mantığı ile çalışan programda parçaları istediğiniz yere koyup yine kendi tasarımlarınızı üretmeniz mümkün. Hem de sınırsız sayıda parça ve pek çok renk seçeneği ile. LEGO programda 763 tür parçanın (tuğla) kullanılabildiğini belirtiyor. Yani çocuk bile olsanız bu kadar imkanınızın olması güç.

Programı resmi sitesinden ücretsiz olarak indirebilir ve kısıtlama olmadan kullanabilirsiniz.

Ve bir kaç ipucu: Parçaları döndürmek için klavyenin ok tuşlarına basmak, parçaları boyamak için sağdaki araç çubuğundaki paint tool'u kullanmak ve 3 boyutlu sahneyi döndürmek için sağ tuşa basılı tutarak fareyi hareket ettirmek yeterli. Simetrik tasarımlar için de gerekli araçlar unutulmamış.

Ayrıca Building Guide Mode ile yapım ardından modelin adım adım yapımını tekrar izleyebiliyor, View Mode'da ise şimdilik sınırlı sayıda arka plan resmi üzerinde modelimize bakabiliyoruz.

Hiç yorum yok: