2 Aralık 2007 Pazar

Kablosuz Şarj Cihazı

"Kabloyu kes" sloganı ile yola çıkan WildCharge, cep telefonu, taşınabilir cep bilgisayarı, müzik oynatıcısı ve diğer pek çok mobil cihaz için kablosuz şarj yapmayı sağlıyor.

Tepsi şeklindeki cihaz elektriğe bağlandıktan sonra WildCharge destekli şarj ünitesine sahip cihazları üzerine koyarak şarj edebiliyoruz. Henüz cihazlar bunu kendiliğinden desteklemediği için şarj edilecek cihaza bir de adaptör gerekiyor.

Time dergisinin 2007 yılının en yenilikçi cihazlarından biri olarak tanıttığı WildCharge şirketin söylediğine göre %100 verimlilikle çalışıyor ve hiç bir zararlı elektromanyetik dalga yaymıyor.

Aynı anda bir kaç cihazı da şarj edebiliyoruz. Adaptör ise genellikle cihazın arka kapağı yerine veya şarj girişi altına konumlandırılıyor ve pile bağlantılanıyor. Böylece adaptörü sürekli takıp sökmek zorunda kalmıyoruz.

Gelecekte pillerin kendiliğinden adaptör özelliği barındırması da olası.

Şu anda Motorola Razr cihazlar için satışta bulunan adaptörler yakında Ipod Nanolar için de yakında satılmaya başlanacak. Iphone için de çalışmaların başladığı şirket tarafından duyuruldu.

Şirket sitesindeki fiyatlara göre tepsi 60$, Razr adaptörü ise 35$. İkisini beraber 90$'a satın almak mümkün.

Hiç yorum yok: