24 Mayıs 2008 Cumartesi

Facebook'a Yeni Arayüz

Facebook profillerinde gördüğümüz web arayüzü beta versiyonu ile karşımızda. Önümüzdeki ay kullanıma sokulacağı açıklanan bu arayüzü şimdiden denemek isteyenler www.new.facebook.com adresinden değişiklikleri görüntüleyebilir.

Uygulamalarla daha iyi entegre olacağı ve sekmelerin yardımı ile daha ferah bir kullanım sunacağı Facebook yetkililerince açıklanan arayüz şimdilik kum havuzu denilen deneme yanılmaların yapılabildiği bir halde sunuluyor. Yani yapacağınız değişiklikler orjinal profilinizi etkilemeyecek.

Burada özellikle dikkatimi çeken ve faydalı olacağını düşündüğüm bir konu var. Çok fazla uygulama eklenmiş profillerinin ziyaret edilmesi yükleme ve görüntülemede sorunlar yaratıyordu. Yeni arabirim ile kişisel bilgiler, haberler ve uygulamalar ayrı sekmelere taşınıyor ve sadece bu sekmeler açılırsa yükleniyor. Böylece gerekmediği durumlarda profildeki tüm içeriği görüntülemek zorunda kalmıyorsunuz.

Şimdilik beta olan bu arabirimin alışmada biraz zorluk yaratacağı ve uygulamalarla nasıl entegre olacağını ise resmi olarak kullanıma açıldıktan sonra öğrenebileceğiz.

Hiç yorum yok: