9 Mart 2008 Pazar

Office XP ve 2003 İçin Office 2007 Uyumluluk Paketi (docx, xlsx, pptx dosyaları için)

Office 2007 yeni dosya biçimleri ile piyasaya sürülmüştü. Bildiğimiz .doc, .xls, .ppt gibi uzantılar sonlarına bir x alarak .docx, .xlsx, .pptx uzantısı haline geldi. Tabi tüm işlem sonuna bir x gelmesinden ibaret değil. Dosya biçimleri ve yapıları da yenilendi.

Hal böyle olunca Office XP, Office 2003 gibi ofis sürümleri bu dosyaları açamıyor veya kaydedemiyor.

Bu nedenle Microsoft bir süre önce eski Office sürümlerinde de bu dosya biçimlerini destekleyebilmek adına bir yama piyasaya sürdü.

Buradan erişebileceğiniz ve indirebileceğiniz (27.6MB boyutunda, kurulumdan önce yüksek öncelikli güncellemeleri yapmanız tavsiye ediliyor) paketi kurduğunuzda Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre Office 2007 formatındaki dosyaları açabilecek, düzenleyebilecek ve kaydedebileceksiniz.

Sistemimde Office 2007 kurulu olduğundan şahsen deneme şansım olmadı ancak yorumlar yamanın sorunsuz çalıştığı şeklinde. Zaten orjinal bir yama olduğundan sisteminizde bir sorun yaratacağını sanmıyorum.

Çevrenizden docx, xlsx uzantılı dosyalar almaya başlamadan önce bu yamayı kurmanızı tavsiye ediyorum. Zira Office 2007 uygulamaları varsayılan ayar olarak dosyaları bu formatlarda kaydettiği için dikkat etmeyen kişiler muhtemelen habersiz de olsa bu dosya formatları ile çalışmaya başlamışlardır.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Sayın Fatih dal öncelikle size çok teşekkür ederim . sizin gibi ustalara gerçekten ihtiyacımız war:) başarılarınızın devamını dilerim.. Cem Yazgan
cemyazgan@gmail.com