11 Kasım 2007 Pazar

MSI Dosyalarını Açmak

MSI2XML Windows Installer dosyalarının içeriğini görmek için kullanabildiğimiz bir program. Sorunlu yükleyicilerin nerede sorun yarattığını bu şekilde öğrenebiliyoruz. Böylece msi dosyalarının yaptığı işleri manuel olarak yapmak mümkün oluyor. Bir iki dosya yüzü;nden oluşan installer hatalarını da çözebiliyoruz.

Program komut satırında çalışıyor ve msi dosyasının içeriğini XML halinde çıktı veriyor. Bu XML dosyasını bir web tarayıcısında görüntülemek mümkün. (stil dosyasını da üretiyor)

Programı indirip kurduktan sonra

  • Başlat > Çalıştır > CMD yazıp ENTER'a basın
  • cd c:\program files\msi2xml yazıp ENTER'a basın (kurduğunuz yere göre değişebilir)
  • msixml hedef.msi yazın ENTER'a basın (hedef.msi içeriğini görmek istediğiniz MSI dosyasının adı, örneğin d:\dosya\installer\install.msi gibi) (Programın farklı parametreleri de mevcut)
  • Çıktı dosyasını hedef.xml olarak msi2xml klasöründe bulabilirsiniz. Bu dosyayı Internet Explorer, Firefox gibi bir web tarayıcısı ile açarsanız içeriğini görmeniz mümkün. (ipucu: dosyayı sürükleyip tarayıcı sayfasına bırakın)

XML Çıktı dosyası içinde hangi dosyaların nereye kopyalandığı, registry değişiklikleri, hata kodları, binary dosyalar ve daha pek çok bilgiyi içermekte.

MSI dosyalarının içerdiği dosyaları ise buradan indirebileceğiniz bir program ile açabilirsiniz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Sağol Kardeşim çok işime yaradı program. Teşekkürler....