30 Mart 2012 Cuma

Mynet Spam Hosting Hizmeti?

Uzun zamandır mynet uzantılı mail adreslerinden ağırlıklı olarak çeşitli konularda eğitim CD'si tanıtımı adı altında spam mesajlar almaktayım. Mynet'e yaptığım şikayetler çözümsüz kalınca buradan da yazmak ihtiyacı duydum.

Aynı rahatsızlığı sadece benim yaşamadığımı da biliyorum. İşin ilginç yanı şu ki genel olarak da mailbox'uma düşen spamlerin  büyük bölümü mynet'ten alınmış mail adreslerinden geliyor. Bu adresler aktif olarak  kullanılıyor çünkü iletişim olarak geri dönmenin tek yolu o spamlerdeki mail adresleri. Kurum kuruluş adresi telefonu yok. Düzenli olarak attıkları oltaların sonucunda neler geliyor onu girip incelemeleri gerekir. Aralıklı olarak da adresler değişiyor normal olarak spam filtrelerinden kaçmak için. Çeşitli varyasyonlar deniyorlar.

İş böyle olunca en güzel şey mail adreslerini bir sayfada afişe etmek. Böylece başka spambotlar bunları kendi listelerine ekleyerek spam yollamaya başlayabilir.

SPAM filtrelerine ekleyebileceğiniz adreslerden bazıları şu şekilde:

adventyazilim*@mynet.com
adventyazilimbilgi@mynet.com
adventyaziliminfo@mynet.com
ariaegitim*@mynet.com
ariaegitim12@mynet.com
ariaegitim14@mynet.com
derengelisim*@mynet.com
derengelisim_b@mynet.com
derengelisim_d@mynet.com
ulkemuhasebe*@mynet.com
ulkemuhasebe01@mynet.com
ulkemuhasebe02@mynet.com
ulkemuhasebe115@mynet.com
vizyondil*@mynet.com
vizyondil103@mynet.com


Veya bu gidişle @mynet.com uzantılı tüm mail adreslerini engelleyebilirsiniz. Zira mynet'in spam hosting hizmeti sunduğunu düşünüyorum. Bunun daha da ilerisi bu mailleri kendi firmaları adına atıyor olmaları olabilir. Toplu mail atmalarının önüne geçmek pek çok eposta sunucusunun yaptığı bir işlem.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Atomic Email Hunter indir kur ve dene göreceksinki e postan bir yerde acık edilmediyse senin e postana spam gelmez ama my neti bilmem birisi satmış olabilir.

Levent Dal dedi ki...

İki ihtimal var. Ya spam gönderen bu kişiler Mynet'i çok seviyor ya da zaten Mynet içerisinden gönderiliyor.
Bu spamleri gönderenin ciddi bir şirket olmadığını veya gizlenmeye çalıştığını düşünüyorum.