6 Aralık 2008 Cumartesi

Facebook İçeriğinizi Sadece Belirli Kişilere Göstermek

Facebook’ta arkadaş listenizde ekli bile olsalar içeriği sadece belirli kişilere göstermek veya sadece belirli kişilerden gizlemek mümkün. Örneğin sadece profesyonel amaçlarla listenizde bulunan kişilerden bazı bilgilerinizi gizlemek isteyebilirsiniz.

Bunun için:

Arkadaş listesinde bir grup yaratıp bunun içine listenizdeki kişileri ekleyin. Bunun için Friends listenize gidin. Solda grup isimlerini görebilirsiniz. Yeni grup yaratmak için soldaki Yeni Grup oluştur düğmesine basın ve bir isim girin.

Sonra otomatik olarak bu grup açılacak. Buna tek tek arkadaş eklemek için ortadaki kutuya arkadaş isimlerini yazabilirsiniz veya toplu ekleme yapmak için o kutunun yanındaki Select Multiple Friends linkine tıklayarak açılan pencereden toplu olarak seçebilirsiniz.

Ardından tepede ayarlar menüsünden Gizlilik (Privacy Settings) sayfasına giderek hangi başlıkta (Profil, Fotoğraflar, Status Updates, vs.) kısıtlama yapacaksanız onun yanındaki listede en alttaki Customize (Özelleştir) seçin.

Burada Some Friends (Bazı Arkadaşlar) veya Except These People (Bu Kişiler Hariç) kutularını görebilirsiniz.

Bu kutulara yarattığınız grupların adını yazmaya başlayın. Bir süre sonra kutuda o grubun adını göreceksiniz. Bunu seçin ve onaylayarak tüm ayarları kaydedin.

Şimdi eğer Some Friends kutusuna bir grup girerseniz o bilgileri sadece o arkadaşlarınız görebilecek.

Yok eğer Except These People kutusuna girerseniz bu durumda sadece onlar göremeyecek.

Konu hakkında resmi yazıya buradan ulaşabilirsiniz.