2 Mart 2008 Pazar

Vista Microsoft'un Başını Daha Da Ağrıtacak Gibi

Son yazımda Vista'nın satış şekli ve uyumlu olmayan donanımlar için bile uyumlu ibaresiyle satılması nedeniyle ABD'de toplu dava açma hakkının tanındığını bildirmiştim.

Yeni gelişmeler Vista ve daha önemlisi Microsoft'un kredibilitesine yönelik önemli bir darbe niteliğinde. Dava sürecinde ortaya çıkan iç yazışmalarda büyük tartışmaların yaşandığı ve Microsoft uygulamalarının bile Vista'da düzgün çalışmadığı, açıklanan donanım gereksinimlerinin gerçekte olması gerekenden çok düşük tutulduğu yönünde konuşmalar geçiyor.

Özellikle Intel'in 915 chipsetli ekran kartlarının bulunduğu bilgisayarların satılabilmesi için donanım gereksinimlerinin düşük tutulduğu ve bunun bir hata olarak kabul edildiği de belirtiliyor.

Dahası da var. Microsoft 70 ülkede Vista satış fiyatlarını indirme kararı aldı. ABD'de ultimate sürümün fiyatı 299$'dan 219$'a , Home Premium ise 159$'dan 129$'a indirildi. Bu karar pek çok uzman tarafından beklenmedik bir uygulama olarak kabul ediliyor.

Microsoft CEO'su Steve Ballmer'in bir grup finans uzmanı ile yaptığı toplantıda tüketici ilgisini artırmak için yazılım geliştirmesinin zorlu bir süreç olduğu ancak yine de tüketici ilgisini artırmanın yollarını bulmaları gerektiğini bildirmesinin ardından yazılımı geliştirmek yerine fiyat indirmek yoluna giden Microsoft Vista yüzünden tüketici gözünde kredibilite kaybetmeye devam ediyor.

Hiç yorum yok: