5 Mart 2008 Çarşamba

Microsoft IE8'i Tanıttı

Microsoft IE7'nin yeni çıkmış olmasına rağmen beklenen bazı özellikleri barındırmamasının ardından IE8'in tanıtımı aradan uzun zaman geçmeden yapıldı.

Henüz beta aşamasında olan 8. sürüm internet explorer'ı bu sayfadan indirebileceksiniz.

Yeni özelliklerini buradan görebileceğiniz yeni web tarayıcısı ekleneceği söylenen HTML 5 desteği dışında gördüğüm kadarıyla radikal değişiklikler getirmiyor.

Activities ve Webslices özellikleri ile web sayfalarının içeriğini dinamik biçimde görüntüleyebileceğiz. Örneğin activities özelliği ile bir sayfa üzerinde bulunan koordinat yazısını seçip activities menüsünde seçeceğimiz hizmet ile bunu bir harita sitesinde gösterebileceğiz. Webslices ise sayfaları parça halinde sık kullanılanlarımıza ekleyip daha sonra o bölgede değişiklik olduğunda bunun haberini alarak sadece o bölgeyi görüntüleyebileceğiz. Kısacası bir nevi veri haritalaması işlemi olacak. Aslında bu özellikler AJAX ve XHTML'i güzel kullanan sitelerde olan ve tarayıcı gerektirmeyen özellikler.

Bazı özellikler ise piyasadaki tarayıcılarda hali hazırda sunuluyor. Örneğin Firefox, Maxthon veya Opera gibi tarayıcılarda bir hata yüzünden çöken tarayıcının bir sonraki açılışta önceki oturumda açık olan sayfaları geri yüklemesi gibi.

Kısacası şimdilik pek bir numarası olmayan IE8'in piyasaya sürülmesi için önemli adımlardan biri atılmış oldu. Umarım çok daha iyi ve yaratıcı özellikler ile kullanıcılar karşısına koymayı başarırlar.

Hiç yorum yok: