9 Şubat 2008 Cumartesi

Facebook'a Yabancı Dil Desteği Geliyor

Şu anda sadece İngilizce yayın yapan Facebook 11 Şubat'tan sonra İspanyolca olarak da izlenebilecek. Almanca ve Fransızca'nın da yakın zamanda kullanıma sokulması planlanıyor.

İspanyolca!nın neden tercih edildiği belirtilmese de ABD'deki geniş Latin kökenli vatandaşların dikkate alındığını tahmin ediyorum.

Sitenin kurucusu olan Mark Zuckerberg site üyelerinin artık %60 oranında ABD dışındaki ülke vatandaşlarından oluştuğunu ve en başından beri uluslar arası desteği sunmayı planladıklarını belirtmiş. 2004 yılında kurulmuş bir sitenin daha yeni yabancı dilde yayına başlıyor olması ve Facebook'un genel olarak korumacı yapısı göz önüne alındığında bunun gerçekçi bir açıklama olmadığını söyleyebilirim.

11 Şubat'tan itibaren İspanyolca konuşulan ülkelerden Facebook'a girenler siteyi İspanyolca görmeye başlayacak.

Çok yakın zamanda Facebook'u Türkçe olarak da yayın yaparken göreceğimize şüphem yok. Zira internet'in pek çok alanında esamemiz okunmazken bu tür sosyal iletişim, sohbet ve benzer içerikli programlar Türkiye'den gelen ilgi nedeniyle sahiplerinin kayıtsız kalmasını olanaksız kılıyor.

Kısaca bir açıklama da çeviri programı hakkında vererek yazımı bitireyim. Çeviriler oylama usülüyle yapılmakta. Çevirmenler terimler veya cümleler için gönderi yaptıktan sonra alternatifler kullanıcılar tarafından oylanıyor ve en çok oyu alan çeviri sitede kullanılmaya başlıyor.

Hiç yorum yok: