22 Ocak 2008 Salı

PowerPoint Sunumlarına Flash Dosyalarını Eklemek

Flash dosyalarını Powerpoint'e eklemek mümkün. Ancak öncelikle dikkat edilmesi gereken bir kaç unsur var.

Powerpoint sunumunu hazırladığınız veya sunacağınız bilgisayarlarda Flash Player'ın kurulu olması gerekli. Ayrıca makinenizdeki ActiveX nesnelerine erişebiliyor olmalısınız.

Yapmanız gereken işlem şöyle.

    2007'de Developer (Geliştirici) menüsüne girin. Önceki Ofis versiyonlarında araç çubuklarından Control Toolbox'ı (denetim araç kutusu) seçin. Buradaki simgelerden çekiç ve ingiliz anahtarı (üç de nokta var) olana tıklayın. Bu ActiveX denetimlerini eklemeye imkan tanır. Açılan penceredeki listeden Shockwave Flash Object'i seçin. Şimdi flash dosyasının gözükmesini istediğiniz boyutta sayfaya çizin.(Daha sonra değiştirmeniz mümkün)
    Flash'ın olduğu yer boş veya X şeklinde olacaktır. Bu bölge seçili olacak şekilde denetim araç kutusunda Özellikler (Control Toolbox - Properties) düğmesine tıklayın. Uzun bir liste görüyorsunuz. Bu listede Movie URL veya Movie yazan kutunun yanındaki alana flash dosyanızın konumunu girin.
    Örnek: C:\flashlar\gosteri.swf (dosyalar aynı klasörde ise sadece dosya adını girebilirsiniz) Bu listede playing'in true olduğundan emin olun.

Bu şekilde slaydınıza flash dosyasını eklemiş oldunuz. Flash'ın içeriği bir süre gözükmeyebilir. Eğer bir kez slayt gösterisi yaparsanız kutuda flash dosyasından bir sahnenin yer aldığını görebilirsiniz.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

hocam supersiniz.

Unknown dedi ki...

cok tesekkur ederim.....