30 Kasım 2007 Cuma

Youtube Videolarını Bilgisayarda İzlemek

Youtube ve pek çok diğer online video sitesi yayın formatı olarak FLV uzantılı Flash Video'yu kullanıyor. Bu tür videoları bilgisayarınızda seyredemiyorsanız farklı çözüm yöntemlerini bu yazıda bulabilirsiniz.

Bu tür videoları seyretmek için birkaç yöntem mevcut.

En basiti bu tür dosya formatını destekleyen Mplayer veya VLC player gibi video oynatıcıları kullanmak. Bu programlardan birini kurduktan sonra flv dosyalarını oynatabilirsiniz. (Bu programların oynatamayacağı, buna bozuk ve hatalı dosyalar da dahil, video yok gibi)

İkinci yöntem ffdshow codec'ini kurmak. Bunu kurduktan sonra Windows Media Player, Media Player Classic, BSPlayer gibi codec desteği olan oynatıcılardan seyredebilirsiniz. Başka video formatlarını da desteklemesi açısından K-lite Mega Codec Pack'i de tavsiye ederim.

Bahsedeceğim son yöntem ise flv'leri başka formata dönüştürmek üstüne. Daha önce bu ve bu yazılarda bahsettiğim online dosya dönüştürücülerden birini kullanabilirsiniz. Böylece avi, mpeg, 3GP gibi standart oynatıcıların oynatabileceği formatlarda video elde edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: