19 Ekim 2007 Cuma

Microsoft İşletim Sistemlerini Hafifletiyor Hedef 2010

MicrosoftInformationWeek'in haberine göre, Microsoft'un saygın mühendislerinden Eric Traut yeni nesil işletim sistemlerinin daha hafif olacağını açıklamış.


Vista'nın ardından çıkacak işletim sisteminde bu yaklaşımı uygulamayı düşündüklerini ve bunun 2010 yılını bulacağını da eklemiş.


MinWin kerneli omurga olarak yeni nesil Windows 7 ve Windows Server sistemlerinin üzerine katmanlar ile "gerektiği yerde" ek özellikler ekleneceğini söyleyen Traut Windows'un çok şişkin olduğu yönünde eleştiriler olduğunu ve bunun haklı sayılabileceğini de belirtmiş.


Şu anki Windows sistemlerinin her sistemi desteklemek amacıyla fazla şişkin olduğu özellikle Linux kullanıcı tarafından kullanılan bir argüman.


Microsoft'tan daha önce Vista'nın son genel amaçlı işletim sistemi olacağı ve yeni işletim sistemlerinin modüler olmak zorunda olduğu şeklinde açıklamalar gelmişti.


Görünen o ki gitgide artan ve çeşitlenen kullanıcı ihtiyaçları ve eleştiriler Microsoft'u bile zorlamaya başlamış. Bashedilen bu yaklaşım hayata geçerse geriye dönük kod düzeltmeleri ve optimizasyonlarının da olacağı kesin. Her ne kadar Vista yeniden yazılmış bir işletim sistemi olarak kabul edilse de optimizasyon olduğunu söylemek güç.
Ve yine bu yaklaşım hayata geçerse Vista'da olduğunun aksine donanım yükseltmesi yerine daha eski donanımlarda bile yeni Windowsların çalışabilmesi söz konusu olabilecektir. Tabi bu donanım üreticilerini ne kadar mutlu eder bu da ayrı bir soru. Ancak bilgisayar kullanıcılarının bilinçlenmesi ile dayatmaların artık işe yaramayacağı gerçeğini kabul ettiğimizde Microsoft'un bu hamlesinin daha çok mecburiyet halini aldığını söyleyebiliriz.

Hiç yorum yok: