17 Ağustos 2007 Cuma

Windows'da Can Sıkan Yükleyicileri Kaldırın

Bazı durumlarda bilgisayara kurulu programlar bozulabiliyor.
Özellikle bilgisayar her yeniden başladığında veya programı açmaya çalıştığınızda program otomatik olarak tekrar yüklenmeye çalışabiliyor. Bazen CD'yi isteyebiliyor, kendi ve başka programların çalışmasını engelleyebiliyor.

Genellikle Windows Installer adındaki yükleme aracının yaptığı ayarların bozulmasından kaynaklanan bu tür sorunlara özellikle Office gibi büyük ölçekli ve farklı yerlere erişim isteyen yazılımlarda karşılaşabiliyoruz.

Bazı durumlarda installer programı sürekli hata verdiği için programı kaldırmak bile mümkün olmuyor ve bir kısır döngü içinde can sıkmaya devam edebiliyor.

Bu tür durumlarda kaldığınızda temizlik yapmak için http://support.microsoft.com/?scid=kb%3Btr%3B290301 adresinden indirebileceğiniz Windows Installer Cleanup aracı ile sorun çıkaran yükleme bilgilerini silebilir ve sisteminizi bu program hiç kurulmamış gibi bir hale getirebilirsiniz.

Temizliği yaptıktan sonra programı tekrar kurabilirsiniz.

Not: Bu araç program dosyalarını kaldırmaz. Sadece kayıt verilerini saklayan girdileri ve dosyaları kaldırır. Böylece diğer işlemleri yapabilirsiniz.

Programı tamamen kaldırmak için:
  • Windows Installer Cleanup'ı çalıştırın ve istediğiniz kaydı silin.

  • Daha sonra bilgisayarı yeniden başlatın.

  • Kaldırdığınız programı tekrar yükleyin. Ama yüklemeyi eski yükleme ile aynı konuma yapmaya özen gösterin.

  • Ardından bu programı bilgisayarınızdan kaldırabilirsiniz.

Hiç yorum yok: