16 Haziran 2007 Cumartesi

Dijital Fotoğraf Makinesi Rehberi

Dijital fotoğraf makineleri artık gündelik hayatın bir parçası oldular. Küçüldüler, ucuzladılar ve daha kaliteli fotoğraflar çekmeye başladılar.
Ancak ne kadar geliştilerse o kadar da kamera üreticisi, modeli çıktı. Pazarlama stratejisi olarak kafaları karıştırmak ve zayıf oldukları alanı gizleyip iyi oldukları alanı ön plana çıkartmayı malesef adet edindiler.
Artık iş öyle bir hale geldi ki hangi kamerayı alacağımız neredeyse dış görünümüne bakar oldu.
Öyle ya tüm kameralar 5MP (megapiksel) resim çekiyorsa ya ucuzunu alırız ya da güzel olanı. Zira o kadar özellik var ki bunu derli toplu düşünüp ihtiyacımızı belirlememiz ciddi anlamda zorlaştı.

İşin aslı ve tabi bu yazıyı yazma sebebim tanıtımların aslında buzdağının görünen yüzü olduğu.

Yazılarımda konuları belli bir markaya gönderme yapmadan genel olarak anlatmayı tercih edeceğim. Ayrıca dijital fotoğraf makinesi teorisi hakkında bilgim olsa da fotoğrafçılık konusunda bir amatör sayılabileceğimi söylemekte fayda var. Marka veya model hakkındaki sorularınızı cevaplayazsam beni mazur görün.

Konu başlıklarını okumasının daha rahat olması açısından bir dijital kameranın özelliklerini ayrı başlıklar altında toplayacağım.

Umarım yazılarım tercihlerinizde sizlere yardımcı olabilecektir.

Bu yazı serisinin konuları şöyle:
Megapiksel Kavramı
Sensör
Resim Kalitesi

Lens
Hafıza

Yan Özellikler

2 yorum:

Adsız dedi ki...

oldukça başarılı bir yazı dizisi.Benim gibi sade ve anlaşılır yazı arayıp da bıkanların son durağı olacağını düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

faydalı ve değerli paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim,